22 Eylul 1982'de Istanbul Uskudar'da dogan Ayben Ilkögretimini babasi Danyal Bey ve abisi Ceza gibi Baglarbasi Ilkogretim Okulunda tamamladi.Liseyi ise Uskudar Cumhuriyet Lisesi'nde.Su anda Acikogretim universitesi'nde isletme okumakta. Rap muzik ile hatirlayamadigi kadar kucuk yasta tanisan Ayben Agabeyi CEZA sayesinde bu muzigin Turkce yapilabilecegini gorerek kendi şarkilarini yazmaya basladi,1998 yilinda ilk profesyonel kaydi olan yuzyuze isimli sarkiyi NEFRET meclis-i ala albumunde seslendirdi ve bandrollu bir albume ilk kaydini bu sekilde verdi.Bu onun ilk admlarindan biriydi.Nefret albumu oncesinde de sahne deneyimleri olan Ayben su gunlerde yeni album hazirliklarinda yillarin birikimini bu albumde toplamakta.
seslendirdiği şarkılar;
1999 Nefret - Meclis i Ala Yuzyuze 2000 Nefret - Anahtar Dogru Olan Zordur 2001 Narcotic - Beyaz Karanlik Dogustan Katil 2004 Ceza - Rapstar Sinekler ve Beatler , Araba 2005 Aylin Aslim - Gulyabani Gelinlik Sarhoslugu 2005 Fuat - Her Ayin Elemani Illegal , Ayben'de 2005 I-Ben Underground 2005 Mihenk Tas Sukut u Hayal 2006 Ayben Gunlerin Aglak 2006 Kadikoy Acil Bekler 2006 Understation Jingle 2006 Rap Benim 2006 Nil Karaibrahimgil Peri 2006 Emre ft. Ayben Yetenekoloji
Asagidaki etkinliklerde ve konserlerde yer aldi
HIP HOP & BEYOND 1 / KREUZBERG - KADIKÖY JAM Istanbul Hiphop Festivali 1 Istanbul Hiphop Festivali 2 Istanbul Hiphop Festivali - Maslak / Venue ( RZA ile sahne ald) Antalya Hiphop Festivali Istanbul Hiphop Festivali 2005 (Levent Gosteri Merkezi) Fight of free Stylers 1 & 2 Hiphop Underground Live 2 Hiphoplife boom Kemanci Underground Party Almanya,Berlin & Essen Konserleri Rock'N Coke 2005 h2000 Festivali 2000-2004 Creamfield Fest Harley Davidson Fest Converse Unimayfest Mimarsinan Festivali Onyedi Rock Festivali 2 Yeditepe universitesi Bahar Senligi Bursa Rockfest Izmir Fest 2006 Prodigy Konseri Alt Sanatçı Bursa Resimli Bar Ceza Bursa Konseri Studio Live Ceza Konseri Babylon Konserleri Buzhol Ceza Konseri Indigo Ceza Konseri Yeni Melek Ceza Konseri Manastre Ceza Konseri Ankara Migros Ceza Konserleri Old City Ceza Konseri Peyote -Ayben & Fairuz Derinbulut konserleri Aylin Aslim ile Fanta Türkiye Turu Aylin Aslim Balance konserleri Aylin Aslim -bursa izmir-eskiehir konserleri Babylon Nil konserleri Crossing the Bridge - Fatih Akin 2005